Rännak läbi Ellingtoni muusika

ÄP 18. mai 2001, 00:00

Koreograaf Russell Adamsoni (Inglismaa-Soome) kaheosalise jazz-balleti ?Enne ja nüüd? esimene osa ?In the Mood with Duke? on lugu Duke Ellingtonist ja tema muusikast. Koreograaf viib vaataja tantsu abil rännakule läbi Ellingtoni loomingu, milles on tõuse ja mõõne ning kus tulvavad erinevad tunded ja meeleolud.

Balleti teine osa ?At the Still Point? on loodud jaapanlase Ryo Kawasaki originaalmuusikale. Teose mõte on: pingestatud vaikusest saab alguse muusika ja liikumine, kus vahelduvad erinevad meeleolud ja tantsukeeled.

Teiste hulgas tantsivad Eve Andre, Oksana Titova, Seili Loorits, Eve Mutso, Anatoli Arhangelski jt. Muusikat teeb jazz-band koosseisus Lembit Saarsalu, Mihkel Metsala, ?enja Gimer või Jürmo Eespere, Ryo Kawasaki, Toivo Unt jt.

Rännak läbi Ellingtoni muusika
K 23.05.
Estonia teater

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:09

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing