Järvamaa suurfarmi põlengus hukkus neli lehma

18. mai 2001, 08:07

Järvamaa Sargvere põllumajandusühistu leekidesse mattunud suurfarmist õnnestus päästjatel kohalike inimeste abiga välja tuua 426 noorlooma, kirjutab Järva Teataja.

Järvamaa päästeteenistuse operatiivkorrapidaja Margo Tammepõld ütles, et kui päästjad üleeile kell 20.20 sündmuskohale jõudsid, põlesid lauda ühes osas traktor, põhk ja söödakonveier. ?Meie esimene ülesanne oli tulele piir panna ja loomad põlevast laudast kätte saada,? sõnas Tammepõld.

Päästjatele asusid appi mullikaid ja pulle laudast välja tooma kohalikud inimesed. Tammepõllu selgitusel oli sellega tükk tegemist, sest loomad olid kettidega lahtrite küljes. ?Lõikasime ketid tangidega puruks, kohalikud püüdsid neid lahti harutada,? sõnas ta.

Kella 21.45ks, kui lauda katus oli juba jõudnud tuld võtta, oli 430 noorloomast pääsenud 426. ?Et ainult neli looma sisse jäi, on veel hästi läinud, kartsime hullemat,? ütles Tammepõld.

Viimase hetkeni põlevast laudast loomi välja ajanud mehed ütlesid sündmuskohal, et nende meelest jäi tulle paarkümmend looma. «Nägin, kuidas kaks lehma põlesid. See oli õudne, aga aidata ka enam ei saanud,» pajatas tahmase näoga mees.

Millest kahjutuli lahti läks, ei osanud Tammepõld eile öelda, kuid oletas, et põhjus peitub traktoris.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing