Särgava residentsi hind on ekspertarvamuse järgi vaid 6,8 mln kr

18. mai 2001, 11:45

Sel nädalal linnavalitsuse poolt müüki pandud Särgava tänava residentsi hoonetekompleksi hind on eelmisel suvel tehtud eksperthinnangu põhjal 6,8 miljonit krooni. Linnapea Jüri Mõis loodab kompleksi eest saada vähemalt 15 miljonit krooni.

Linnakantselei haldusdirektor Viljar Meister ütles, et Särgava residentsi hoonete hind oli eelmise suve ERI Kinnisvara poolt tehtud eksperthinnangu järgi 6,8 miljonit krooni, kuid sellele lisandub ligi hektari suuruse maatüki ja sisustuse hind. ?Kümme miljonit võib välja tulla,? arvas ta. Meister ütles, et kindlasti tuleb lähiajal teha ekspertiis uue müügihinna saamiseks.

Särgava on üks kahest linnale kuuluvast puhkemajast, teine Roosikrantsi tänaval asuv nn linnapea maja seisab tühjana ja selle ümber käib kohtuvaidlus, mis ei luba seda müüa. Kolmanda puhkemaja Lagle talu müüs linn 6 miljoni krooni eest aasta tagasi N-Terminali asepeadirektorile.

Särgava külalistemaja kompleksi kuulub peahoone, komandandimaja, saun, kuur, garaazh, kontorihoone. Möödunud sajandi 20ndatel aastatel ehitatud peahoonet ümbritseb hästi hooldatud aed purskkaevuga ja aias on ka välisbassein. Majas on kümmekond magamiskohta ja seda pakutakse hotellina välja turistidele.
Öö Särgavas kaheinimese toas maksab keskmiselt 900 krooni, kuid seni ei ole turiste eriti võõrustatud, kuna linna külalisi ja üritusi on niigi palju, teatas hooneid hooldava OÜ Top Service omanik Jüri Padam.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing