Tallinna Lennujaamas on tänasest uus kütuseterminal

18. mai 2001, 14:15

Eesti Aviokütuse Teenuste AS avas Tallinna lennujaamas uue lennukikütuse terminali, mis teenindab Estonian Airi, aga ka teiste lennufirmade nagu SAS ja LOT Polish Airlines lennukeid, teatas Estonian Airi avalike suhete juht Raimond Made.

Eesti Aviokütuse Teenuste AS kuulub Estonian Airile 51 protsenti ja rahvusvahelisele kütusefirmale BP British Petroleum 49 protsenti.

'Tehes koostööd maailma ühe juhtivama lennukikütuse müüjaga garanteerime kütuse käsitlemise maksimaalse ja pideva kvaliteedi,' ütles Jžrn Eriksen, Estonian Airi president.

Uus kütuseterminal on ehitatud ja töötab vastavalt rahvusvahelistele kütuse käsitlemise kvaliteedi standarditele. Kütuse käitlemisel jälgitakse keskkonnasäästlikku tehnoloogiat, näiteks kütuse lekke jaoks on ehitatud kütuse kogumise ja puhastamise süsteem. Terminalis on kolm 50 kuupmeetrist tsisterni, päevas käsitletakse umbes 50 tonni lennukikütust.

Terminali ehitus algas möödunud aasta septembris ning lõpetati selle aasta märtsis, terminali ehitusse investeeriti 11 miljonit krooni.
Estonian Air lendab kahe Boeing 737-500 ja kahe Fokker 50 lennukiga üheksasse rahvusvahelisse sihtkohta: Stockholmi, Kopenhaagenisse, Frankfurti, Hamburgi, Londonisse, Vilniusesse, Riiga, Kiievisse ja Moskvasse. Estonian Airi omanikud on Eesti riik (34%), Balti Cresco Investeerimisgrupp (17%) ning Taani lennufirma Maersk Air (49%).

BP on suuruselt kolmas kütusefirma maailmas. BP lennundusharu Air BP varustab lennukeid kütusega juba 75 aastat. 2001. aasta planeeritud lennukikütuse müügimaht on üle 23 miljoni tonni rohkem kui 1400 lennuväljal 90 riigis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing