Soome kütusetootja: Eesti leiab Euroopa Liidus uusi võimalusi

Soome energeetika ja kütuse tootmisega tegeleva firma Fortum juhatuse esimees Matti Vuoria ütles Narvas tööstusfoorumil esinedes, et ka Eesti saab Euroopa Liidust kasu.

'Arvan, et Euroopa Liidus leiate rohkem võimalusi kui praegu,' ütles Vuoria.

Arenenud riikide majandusmudelite üle arutledes toonitas Fortumi juht, et liberaalses majanduses ei tohi unustada ka riigi rolli.?Keerulistes majandusarengu mudelites rõhutatakse, kuivõrd tähtis on valitsuse roll, mitte üksnes majanduse vaba areng. Riik peab taotlema tasakaalu, kõrget tööhõivet. Et firmad saaks tegutseda antud keskkonnas, kasvada ja olla rahvusvaheliselt konkurentsivõimelised. Valitsuse roll ei seisne rahalises sekkumises, vaid turu toimimise reguleerimises,? rääkis ta.

Hetkel kuum