Särgava residentsi hind 7 miljonit

Kadi Heinsalu 21. mai 2001, 00:00

Linnakantselei haldusdirektor Viljar Meister ütles, et Särgava residentsi hoonete hind oli eelmise suve ERI Kinnisvara tehtud eksperthinnangu järgi 6,8 miljonit krooni, millele lisandub ligi hektari suuruse maatüki ja sisustuse hind. ?Kümme miljonit võib välja tulla,? arvas ta. Meister ütles, et kindlasti tuleb lähiajal teha uus ekspertiis uue müügihinna saamiseks.

Särgava residents on üks kahest linnale kuuluvast puhkemajast, Roosikrantsi tänaval asuv nn linnapea maja seisab tühjana ja selle ümber käib kohtuvaidlus, mis ei luba seda müüa. Lagle talu müüs linn 6 miljoni krooni eest aasta tagasi N-Terminali asepeadirektorile.

Praegu on Särgava kompleks antud teeninduslepinguga hooldada OÜ-le Top Service ja linn maksab Meisteri sõnul keskmiselt paarkümmend tuhat krooni kuus juurde hooldustasusid. Kui residents müüakse, peab linn ostma praegu komandandimajas elavale Top Service?i omanikule samaväärse maja.

Top Service?i üks omanikke Jüri Padam, kes koos abikaasaga on residentsi eest varem palgalise töötajana kümme aastat hoolt kandnud, ütles, et tegelikult majandab kompleks end ise ära ja maksab kasumi linnale. Peale maksta tuleb ainult talvisel kütteperioodil. Eelmisel suvel koondas linnakantselei Padami ja tema naise töölt ja pakkus välja teha sama tööd edasi osaühingu kaudu, kellelt linn ostab teenust.

Särgava külalistemaja kompleksi kuulub peahoone, komandandimaja, saun, kuur, garaa?, kontorihoone. Möödunud sajandi 20ndatel aastatel ehitatud peahoonet ümbritseb hooldatud aed purskkaevu ja välibasseiniga. Öö Särgavas kaheinimese toas maksab keskmiselt 900 krooni, kuid Padami sõnul ei ole turiste eriti võõrustatud, kuna linna külalisi ja üritusi on niigi palju.

Padam rääkis, et tegelikult lubati eelmisel suvel anda kompleks talle rendile, mitte hooldusele ja viimasel hetkel otsustas linnavalitsus talle arusaamatutel põhjustel, et see antakse ikka vaid teeninduslepinguga hooldada. Lepingut pikendatakse paari kuu kaupa, septembrini on lubatud lepingut hoida, lisas Padam.

Eelmise aasta hilissügisel üritas linnavalitsus anda Särgava residentsi rendile tundmatule riiulifirmale, kelle esindajad olid riiulifirmade valmistajad Leonid Agejev ja Aleksei Saaremägi, kuid viimasel hetkel loobuti renditehingust.

Üks tundmatuks jääda sooviv linnavalitsusega seotud isik lausus, et tema andmetel lükkab müügitehingut takka just Isamaaliit, seevastu Reformierakond, Keskerakond ja Vene poliitikud on müügi vastu.

Reformierakonda kuuluv linnavolikogu esimees Rein Voog ütles, et erakonnas pole residentsi müüki arutatud, kuid tema isiklikult maja ei müüks. ?Mu meelest peaks olema linnal üks residents. Juhul kui midagi müüa, siis Roosikrantsi, sest Särgava oma on linnast väljas, sel on oma võlu.? Residentsi müük otsustatakse linna volikogus ja ilmselt ei võta liikmed seda kui tavalist vara müüki, vaid emotsionaalsemalt, arvas Voog. Ta ei osanud öelda, kas Isamaaliidul on müügiga kiire ja mingi tagamõte. ?Mõis on aasta algusest müügist rääkinud, kuid ei usu, et mingi konkreetse asjaga seotult,? arvas Voog.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:31
    Otsi:

    Ava täpsem otsing