ETTK: palgatõus on üdini positiivne

21. mai 2001, 11:00

Eesti Tööandjate ja Tööstuse Keskliidu(ETTK) tegevdirektori asetäitja Tarmo Kriis ütles, et kiire palgatõusuga kaasneb alati ülemaksmise ning tarbimisbuumi oht, kuid tänasel päeval on 13,3 protsendiline palgatõus vaid positiivne nähtus.

'Olen prognoosinud sellist tõusu ette paariks aastaks ette, investeeritakse tehnoloogiasse ja inimestesse, ettevõtted on oma kulud kontrolli alla saanud,' põhjendas Kriis kiiret palgatõusu. Lisaks mängib Kriisi sõnul statistilise palgatõusu puhul rolli ka ümbrikupalkade vähenemine.

'Ülemaksmise oht on alati, aga me oleme ka ülemineku maa, praegu on palgatõus küll vaid üdini positiivne,' lisas ta.

Statistikaameti andmetel kasvas keskmine brutopalk tänavu esimeses kvartalis eelmise aasta esimese kvartaliga võrreldes 13,3 protsenti, viimati oli nii kiire palgatõus 1998. aastal.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing