Pärnusse kerkib Saksa tehnoloogiakool

21. mai 2001, 08:19

Sel nädalal lööb Eston Ehitus kopa maasse, et rajada Pärnus Jalaka tänava teenindusmaja asemele Saksa firma osalusega tehnoloogiakool, mis avab uksed 1. Septembril, kirjutab Pärnu Postimees.

OÜ Pärnu Tehnikahariduse Keskuse tegevdirektor Indrek Alekõrs ütles, et ehkki esmalt lammutatakse vana maja ja algab ehituse ettevalmistus, on kopa maasselöömine ka õige. ?Kooli garderoob tuleb keldrikorrusele ja see tõstetakse kohe mullast tühjaks,? ütles ta. Alles jäävad vaid välisseinad ja üks kandesein.

Tegevdirektori sõnade järgi on kooli personal komplekteeritud. Pedagooge on Pärnust, Tartust, Tallinnast, Viljandi- ja Pärnumaalt. Vastu võetakse 170 gümnaasiumi lõpetanut. Õppida saab infotehnoloogia tugispetsialistiks, kel on nii ühe- kui kaheaastane õpiaeg. Elektriku-paigaldaja, müügiesindaja, kinnisvaramaakleri ja raamatupidaja kutse omandatakse kahe aastaga.

Kui ilmneb, et vanema generatsiooni esindajadki tahavad õppida, avatakse tegevdirektori teatel õhtune osakond.

Kooli õppekeeleks on eesti keel, lisaks õpetatakse inglise, saksa ja vene keelt. ?Tahame anda õpilastele palju keeleoskust ja kogemusi arvutiga töötamiseks,? rääkis Alekõrs. ?Meil on tasemekoolitus, nii et siit saadud diplomiga saab töötada ka välismaal.?

Juriidilisele isikule kuuluv tehnoloogiakool toetub Saksamaa sihtasutusele Bildung und Handwerk, kelle baas Euroopas on suur. Tal on tehnoloogia- ja kutsehariduskeskused, ettevõtluse ja informatsioonitehnika instituudid, haridus- ja nõustamiskeskused, eriala kõrgkoolid, ütles Alekõrs.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing