Anna tootenäidis kliendile kätte

Priit Harik 22. mai 2001, 00:00

USA turvaelektroonika tootja Sensormaticu kaubakaitsesüsteem jaguneb kahte gruppi ? tugevast materjalist toodete ja riidekaupade turvamiseks.

PROLINK sensorsüsteemi kasutatakse eelkõige elektroonikapoodides, kus on palju erinevaid tooteid. Süsteemi kasutades ei pea näidised olema enam kinnistes vitriinides, kus tooteid saab näha, kuid ?näppimiseks? peab müüjaga kontakteeruma. Kõik Protexiga turvatud näidised saab paigutada klientidele kättesaadavalt avatud lettidele.

Süsteem koosneb ühest keskpuldist ja kuni kümnest satelliidist, mis ühendatakse ja juhitakse läbi keskpuldi. Võimalik on programmeerida erinevaid funktsioone nii keskpuldil kui ka satelliitidel: erinevad helid alarmi puhul, heli tugevuse reguleerimine, erinevad koodid, erinevad häire mahavõtmise võimalused. Süsteemi külge saab ühendada kuni 160 toodet või kaubanäidist.

Toote külge kinnitatavaid sensorjuhtmeid on üle kümne erineva mudeli, alustades tavalistest kleebitavatest sensoritest kuni personalarvuti USB porti ja suruõhul töötavate tööriistade külge ühendatavate sensoriteni.

PROLINK kasutab dubleeritud toitesüsteemi, 220 V ja patareide toide, mis välistab süsteemi töö lakkamise elektrikatkestuse või sabotaa?i korral. Süsteemi lisavõimaluste juurde kuuluvad ka häire edasi juhtimine ja lisasireeni ühendamise võimalus.

Lihtsam süsteem PROALERT sobib nii väiksemates poodides kui ka suurte kaubamajade osakondades kallimate rõivaste kaitsmiseks. Toode koosneb ühest keskusest, mis paigaldatakse kaitstavate riietusesemete lähedusse ja kuhu ühendatakse kuni 20 sensorjuhet. Juhtme rõiva külge kinnitatavas otsas asub spetsiaalne lülitiga kinnitusklamber. Klambri vägivaldsel avamisel või juhtme läbi lõikamisel annab keskseade häire. Häiret saab lõpetada müüja, kes teab vajalikku koodi või kellel on erivõti.

Turvasüsteem kasutab autonoomset toidet patareide näol, mis tagab süsteemi pideva töö müügikoha lahtioleku ajal.

Meie kaupluses valvab Protex kaubakaitsesüsteem üle paarisaja toote ja tootenäidise. Sama süsteemi kasutab ka meie Rootsi osapool tootenäidiste turvamiseks. Toodete avalettidele toomine on kahe otsaga asi. Klientidele see meeldib. Kaupa saab käega katsuda ja väiksema tarbeelektroonika puhul, nagu fotoaparaadid ja videokaamerad on see võimalus tarbijale vägagi tähtis. Samas toob see lisatööd müüjatele, kes peavad senisest rohkem tähelepanu pöörama klientidele. On ju paljud näidised lettides päriselt töötavad kaubad, mida hooletul või oskamatul kasutamisel võib vigastada. Klientide soovile vastu tulles oleme loobunud isegi kallite mobiilide puhul dummydest ja tänu kaubakaitsesüsteemile letti pannud päristelefonid.

Vargad pole esimeste tööpäevade jooksul veel ühtegi toodet suutnud ära viia. Küll on aga ?testitud? süsteemi reageerimiskiirust ja toimemehhanismi. Ühe sensorjuhtme oleme juba pidanud välja vahetama, kuna vargad üritasid seda lõhkuda. Õnneks alarm aktiveerus ja kaup jäi alles.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing