Talunikud ootavad maarahva kongressilt rahaliste toetuste otsustamist

Eeloleval laupäeval Tallinnas peetavale IV maarahva kongressile on oma delegaadid valinud enamik Võru maakonna omavalitsusi, kirjutab Võrumaa Teataja.

Meremäe vallas asuva Lõuna-Antsu talu peremees Rein Kooser läheb maarahva kongressile esimest korda.

?Loodan, et kongressil otsustatakse põllumajandust toetada. Talunikud vajavad nii kütusekompensatsiooni kui ka teraviljatoetust,? rääkis 80hektarilise tootmistalu peremees. Tema sõnul on viimasel ajal toetusi kärbitud. Kui kärpimine jätkub, tuleb põllumajandusega hüvasti jätta.

Kooser tahab ka ise kongressil kõnetooli minna. ?Räägin, et paljud talud püsivad metsal. Kui mets otsa saab, tuleb talupidamine lõpetada. Panen riigiametnikele südamele, et neilgi on mõnusam Eestis ringi sõita, kui enamik põlde on vilja all,? ütles mees.

Maarahva kongress analüüsib Eesti maaelu tulevikuväljavaateid ning teeb oma seisukohad teatavaks ka riigikogule ja valitsusele. Oma esindajad peaksid kongressile saatma kõik Eesti vallad, vähemalt on korraldajate sõnul kõiki kutsutud. Kutsed on saadetud ka riigikogu liikmetele, maavanematele, loomeliitude juhtidele jne.

Hetkel kuum