Vagun sõitis muuseumis rööbastelt välja

Pärnumaal asuvas Lavassaare raudteemuuseumis sõitis paarikümne reisijaga vagun vanade liipritega raudteel rööbastelt välja ja vajus kaldu, inimesed pääsesid ehmatusega, kirjutab Pärnu Postimees.

Rahvusvahelise muuseumipäeva puhul laupäeval uksed avanud muuseumi oli sajusele ilmale vaatamata kogunenud kümneid külastajaid, kes sõidutati vana veduri ja vagunitega Lavassaare alevist muuseumi ja tagasi.

Viimase reisi ajal purunes aeglaselt sõitva veduri all üks puuliiper ning esimene vagun, milles oli kümmekond last ja mõni täiskasvanu, hakkas kaldu vajuma. Vedurist välja hüpanud juht suutis vaguni palgiga toestada ja vajumine peatus, kui vagun oli umbes 45 kraadi kaldu.

Sõitjad pudenesid pinkidelt ja ehmatusest karjuvad lapsed kippusid rabelema. Õnneks olid vagunis rabatöö kogemusega Kalev Kasemaa ja Raimo Kalda, kes inimesed vagunist välja tirisid.

Raudteelõik, kus lõbusõitu tehakse, kuulub aktsiaseltsile Tootsi Turvas, mis on raudteemuuseumi osanik. Mõne minutiga jõudsid avariipaika turbatööstuse mehed.

Pühapäeval vahetasid muuseumis vabatahtlikult töötavad mehed vanu liipreid, et külastajad ei jääks ilma peamisest tõmbenumbrist rongisõidust, rääkis õhtul kella seitsme ajal rööbastega rassinud raudteemuuseumi juhatuse esimees Mehis Helme.

Hetkel kuum