Dollar poole aasta kõrgeimal tasemel

Tõnis Oja 24. mai 2001, 00:00

Eesti Pank fikseeris eile dollari ametlikuks kursiks 18,25214 krooni, mis oli teisipäevasest USD ametlikust kursist 30 senti ehk 1,7 protsenti kõrgem. Nii kõrge oli dollari kurss möödunud aasta 18. novembril.

Aeglustuv majanduskasv ja kiiresti kerkivad hinnad on põhjustanud olukorra, kus Euroopa Keskpanga käed on seotud. Intresse langetada ei lase inflatsiooni kõrge tase, tõsta aga aeglustuv majandus.

Euroopa Keskpanga nõukogu otsustaski eile jätta baasintressid muutmata. Määrav tegur, mis pärsib Keskpanga tegevust, on inflatsioon Saksamaal. Saksamaa Riigipanga Baieri haru juht Franz-Christoph Zeitler lausus, et Saksamaal kerkis mais inflatsioonitase arvatavasti kõrgeimale tasemele alates 1994. aasta veebruari. Soovitust kiirem on inflatsioon ka Prantsusmaal. Kiire inflatsioon koos aeglustuva majanduskasvuga on ühele valuutale halvim mõeldav olukord.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:32
    Otsi:

    Ava täpsem otsing