Leedu valitsus loobus plaanist kaotada ettevõtte tulumaks

24. mai 2001, 10:09

Leedu valitsus taganes eile valimiskampaania käigus lubatud 24% ettevõtte tulumaksu kaotamisest, kinnitades selle asemel avarama maksureformi programmi, kus ettevõtte tulumaks alaneb 15?18 protsendile, edastab Reuters.

Leedu valitsuses kinnitatud reformisuuniste järgi alaneb üksikisiku tulumaks kahe protsendipunkti võrra 31 protsendile ning maksuvaba miinimum tõuseb praeguselt 976 Eesti kroonilt 1140 kroonile. Sellega soovitakse ergutada nõrka siseturu nõudlust.

Plaanitud maksukärpead kahandavad Leedu riigieelarve tulusid 164 miljoni krooni ja omavalitsuste tulusid enam kui 456 miljoni krooni võrra, ütles peaministri nõunik Arturas Kapitanovas. Täiendavalt võib riigieelarvesse laekumata jääda 365 miljonit krooni aastas.

?Tulude vähenemise peab tasakaalustama majanduskasvu kiirenemine eratarbimise hoogustumisest, eelarvekulude vähendamine ning maksubaasi laiendamine praeguste maksusoodustuste kaotamise tulemusel,? ütles Kapitanovas.

Vastavalt valitsuses kinnitatud suunistele töötab Leedu rahandusministeerium välja uue maksuseaduse eelnõu.

Peaminister Rolandas Paksase valimiskampaanias lubatud maksu kaotamine oleks Leedu riigieelarvesse jätnud 1,4 miljardi krooni suuruse augu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing