Toomas Savi vassis TV1s oma kinnisvaratehingute kohta

24. mai 2001, 09:18

Presidendiks pürgiv Toomas Savi vassis TV1 otsesaates oma kinnisvaratehingute kohta, kirjutab SL Õhtuleht.

Kuus aastat tagasi õigusjärgsele omanikule Toomas Savile Viljandis tagastatud majas 40 aastat elanud Leida Reinpuu läks keema, kui kuulis Urmas Oti juhitud TV1 saates väidet, et Savi oli kahe maja müügist saanud 100 000 krooni. ?See on nii suur vale selle mehe poolt, et minu hinge see ei mahu,? ütleb naine. ?Tal peaks häbi olema.?

?Toomas Savi ütles TV1 saates, et majade hind oli 100 000. Püha taevas, meie maksime temale majade eest kokku üle 250 000 krooni,? peab Viljandi elanik Leida Reinpuu presidendikandidaati valetajaks.

1994. aastal tagastas Viljandi linnavalitsus Toomas Savi emale Salme Savile neiupõlvenimega Moistus kaks Viljandi kesklinna maja: Ilmarise 18 ja 18a. Elanike sõnul on dokumente uurides selgunud, et Savi vanaema Elfriide Moistus oli rahvuselt sakslanna, kuigi telesaates Savi seda eitas.

Oti küsimusele, kas majade müügist on saadud majanduslik kindlus, vastas küsimuse ajal Otile silma vaadanud, kuid siis kogeledes pilgu kõrvale heitnud Savi: ?Kui te arvate, et 100 000 krooni on mulle elu lõpuni elu kind...,? ei jõudnud ta lauset lõpetada, kui imestunud Ott vahele segas: ?Kas saite kahe maja pealt 100 000 krooni kokku või??

?Need elanikud peaksid väga rahul olema, et nad nii odavalt selle kätte said,? vastas Savi.

Majas elav Kadri Paldra kinnitas, et Toomas Savi sai kahe maja müügist üle 250 000 krooni. ?See on paberites kirjas,? seletas ta. ?Ma ei ütle, et 250 000 krooni sai konkreetselt Savi, võis saada ka tema ema, aga kuna Savi väitis saates, et majade müügist saadi 100 000 krooni, siis meie väidame, et see summa oli tunduvalt suurem,' rääkis ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing