Addinoli uudisõlid vähendavad hõõrdumist

ÄP 25. mai 2001, 00:00

Möödunud kuul tõi Addinol turule uued Surftec-tehnoloogial põhinevad mootoriõlid, mis sisaldavad uusi hõõrdumisvastaste lisaainete segusid ning sobivad nii bensiini- kui ka diiselmootoritega sõiduautodele.

Kõik maailma õlitootjad on pidevalt pööranud suurt tähelepanu hõõrdumise vähendamisele mootoris. Mida vähem kulub mootor, seda vähem kulub ka õli ning kütust ja see on ostja jaoks peamine argument.

Addinoli õli maaletoojate sõnul pole Saksa õlifirma läinud seda teed, et katta pindu spetsiaalsete lisandikihtidega, nagu seda on enam kui 20 aastat vana tehnoloogia alusel seni praktiseeritud. Mootoripinna struktuuri mõjustatakse uute lisandikombinatsioonide abil selliselt, et hõõrdumise väheneks. Seda võimaldab uus nn Surftec tehnoloogia ja Protect 100 nime kandev lisandisegu.

Lisaks hõõrdumise, kütuse- ning õlikulu vähenemisele kaasneb uue tehnoloogiaga ka müranivoo vähenemine, väidavad Addinoli spetsialistid. Mootor töötab pehmemalt ja vaiksemalt. Et uue Surftec-tehnoloogia eesmärk on mõjuda autoomaniku majanduslikule olukorrale soodsalt, otsustas Addinol uut tüüpi mootoriõlisid märgistada niinimetatud ECO-seeria tähistusega. Seda tähistust võib tõlgendada ka ökoloogia seisukohast lähtuvalt: kütuse- ja õlikulu vähenemisega kahaneb ka kahju keskkonnale. Ehkki uute õlide hinnad on 10% kallimad kui varasemate õlide hinnad, on nad võrreldes enamuste teiste õlimarkidega siiski mõnevõrra soodsamad.

Addinol MM OÜ esindajate enda sõnul tuleneb soodne hind eeskätt tänu tehase kohapealsele esindusele ja vahendajate puudumisele.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing