Ülo Toomsalu • 24. mai 2001 kell 6:10

Õpilased ostavad õlut kooli kõrvalt

Kadrioru Saksa Gümnaasiumi kõrval paiknev osaühingule Turan-N kuuluv kiosk müüb ümberkaudsete koolide lastele karistamatult õlut ja sigarette, kioski tegevuses pole seadusevastast tegevust täheldanud ka politsei, kirjutab Eesti Päevaleht.

Eesti Päevaleht saatis kioskisse õlle järele 16aastase Gerdi, kelle vanuse järele müüja ei pärinud ja rahulikult Saku Originaali pudeli ulatas.

?Ma olen siit putkast varemgi õlut ostnud,? tunnistas Gert, kelle sõnul ainult R-Kiosk alati huvi tunneb, kui vana õlle- või sigaretiostja on. ?Vahel küsitakse ka mujal vanust, kuid see sõltub müüjast,? lisas ta.

Avalikku saladust, et kiosk kergelt alkoholi müüb, kinnitasid kõik küsitletud gümnaasiumi kümnenda klassi poisid.

Mitu aastat kestnud pahanduste järel saatis gümnaasiumi direktriss Ann Mändveer möödunud nädalal kirja Tallinna kesklinna politseijaoskonda.

Tallinna kesklinna politseijaoskonna konstaabel Tatjana Marheleva ütles, et hoiab kioskil pidevalt silma peal. Politseinik lisas, et tõendite puudumisel ei saa ta kioskiomanikku karistada. ?Ega esimese korraga talt ilmselt tegutsemisluba ära võetaks ka,? märkis konstaabel Marheleva.

Hetkel kuum