Turud reageerisid Fedi otsusele hiljem

Tõnis Oja 25. mai 2001, 00:00

USA Föderaalreservi otsus alandada baasintressi veerand protsendipunkti võrra 3,75 protsendini Ühendriikide aktsiaturgudel erilist vapustust ei tekitanud. Vahetult pärast uudise avaldamist hinnad kukkusid, kuid kauplemispäeva lõpuks olid hinnad liikunud erisuunaliselt.

Dow Jonesi tööstuskeskmine langes kolmapäeva õhtuks 0,36 protsenti 10 435,18 punktini, Nasdaqi koondindeks kerkis seevastu 0,49 protsenti 2074,74 punktini.

Nasdaqil oli päeva tegija maailma juhtivaid pihuarvutitootjaid Palm, kes teatas oma neljanda kvartali majandustulemused (lõppes 1. juunil). Kuigi kompanii kahjum oli 16 USA senti aktsia kohta, oli see väiksem, kui analüütikud ootasid. Reaalsetest tulemustest enam aga imponeeris investoritele kompanii juhtkonna optimism tuleviku suhtes. Teises kvartalis loodetakse jõuda jooksvasse kasumisse tänu kulude kokkuhoiule, põhivara paremale kontrollile ning kõrgematele marginaalidele. Aktsia hind kerkis juhtkonna lubaduste peale 16 protsenti. Eile hinnaralli jätkus ning kaks ja pool tundi pärast kauplemise algust oli Palmi aktsia kerkinud veel 6 protsenti.

Eile oli positiivselt meelestatud kogu Ühendriikide aktsiaturg. Dow oli kella kuueks kerkinud 2, Nasdaq 3,5 protsenti.

USA positiivne meeleolu kandus ka Helsingi börsile, mis alustas eilset päeva langusega, aga lõpetas päeva sajandikprotsendilise tõusuga. Hommikuse kukkumise peasüüdlane Nokia jäi siiski kergesse miinusesse.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing