SK Dimiteks sai 100 000 krooni trahvi

25. mai 2001, 11:24

Tallinna Linnakohus määras 22. mail osaühingule SK Dimiteks karistuse 100 000 kroonise trahvi tänavu 7. märtsil töötaja surmaga lõppenud tööõnnetuse tõttu, teatas Tööinspektsiooni avalike suhete nõunik Tõnu Vare.

Tööõnnetus juhtus as Merko Ehituse ehitusobjektil Tallinnas Tartu mnt 16B tellingute hooldustööde käigus, mil 1978. aastal sündinud töötaja tasakaalu kaotamise tõttu kukkus 14 meetri kõrguselt külmunud maapinnale ja sai kohapeal surma.

Kohus tunnistas firma süüdi töötervishoiu ja tööohutuse seaduse 28. paragrahvi 2. lõike 1. punkti järgi.

Rikkumine seisnes töökeskkonnaalase sisekontrolli ja riskianalüüsi puudumises, töötaja tervisekontrolli mitteläbimises, tööohutusalase väljaõppe ja juhendamise puudumises, tellingute kilede paigaldamise, remondi ja mahavõtmise ohutusjuhendi puudumises, ohutusvöö kasutamise korra ja selle täitmise järelevalve puudumises, töökeskkonnavoliniku mittevalimises ja väljaõppele mittesuunamises ja pädeva töökeskkonnaspetsialisti mittemääramises.
Töötajaga oli sõlmimata kA tööleping.

100 000 kroonine haldustrahv tööõnnetuse puhul on esmakordne, tavaliselt piirdutakse tööinspektsiooni kohaliku asutuse juhataja määratud kuni 30 000 krooni suuruse rahatrahviga.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing