Tõnis Arnover • 25. mai 2001 • 1 min
Jaga lugu:

Euroopa telekomifirmade kasuväljavaated paranevad

Vaatamata sellele, et Euroopa teleoperaatorfirmasid vaevavad seoses kolmanda põlve mobiiltelefonisüsteemile (UMTS) üleminekuga veel pikka aega suured võlad, on säästuabinõud aidanud neil oma majandusseisu tublisti parandada.

HypoVereinsbanki teleanalüütikud on jõudnud Kauppalehtis järeldusele, et kui 1999. a sügisel läks uus klient operaatorfirmadele maksma keskmiselt 93 900-125 200 krooni, siis nüüd on need kulud alanenud kolmandiku võrra.

See tähendab, et firmad ei subsideeri enam telefone ega anna uutele klientidele tasuta kõneaega. Mitmed firmad on tõstnud liitumistasu kuni 1100 kroonini. Kõik see ning liitumislepingute arvu kasv on suurendanud operaatorfirmade kasumiväljavaateid.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt