Ülo Toomsalu • 25. mai 2001 kell 6:38

Tartus tehakse Bentoni-nimelist kotletti

Tartus on hakatud pärast võitu Eurovisionil tootma nii Bentoni kotlette kui ka pikkpoissi, kirjutab SL Õhtuleht.

?Pikkpoiss Suur Benton? Te teete vist nalja,? naerab Dave Benton uudistoote nime kuuldes laginal. Siiski pole tegu nalja vaid äriideega.

Esimesed vaakumpakendis Bentoni kotletid tulid müügile Tartus kaupluses Du Nord nädal tagasi. Kulinaariafirma Pak L P juhataja Rein Muuga sõnul pandi tootele nimi spontaanselt. ?See kotlett on meil selline ilus pruunikas ja pikkpoiss natuke jässakam. Mingi emotsioon ikka sellega seoses tekib,? tunnistab Muuga. Ta lisas, et oma osa toodetele nime andmisel oli ka Eurovisioni võidul ja lauljate populaarsusel.

?Iva on selles, et kui keegi paneb kotletile nimeks Benton, siis sellega võib mõelda keda tahes,? arvab eurolaulja. ?Kui nimi oleks Väike Dave Benton ja Suur Dave Benton, siis ma hakkaksin aru pärima.

Kuna see mind nii otseselt ei puuduta, siis ütlen vaid: kellele see kotlett maitseb, ostku, kellele ei maitse, ärgu ostku. Ise ma neist ei huvitu. Aga kui kaupmees peaks riputama üles pildi, kus ma neid kotlette isukalt söön, siis tuleks meil ette võtta väike jutuajamine.?

Muuga tunnistab, et pole Dave Bentonilt nime kasutamise luba küsinud ega näe selleks vajadust. Nimi on jutumärkides ega pruugi viidata lauljale, vaid võib olla lihtsalt üks nimi, mis eesti keeles küll midagi ei tähenda.

Hetkel kuum