Analüütik: Telia Sonera ost Eesti Telekomile positiivne uudis

28. mai 2001, 10:32

Teliapoolne Sonera ost oleks Eesti Telekomile positiivne uudis, sest kaoksid võimalikud strateegilised erimeelsused ettevõtte juhtimisel ning kiireneks uusima tehnoloogia kasutuselevõtt, lausus Ühispanga analüütik Sander Danil.

Eesti Telekomi suuromanike Rootsi Telia ja Soome Sonera ühinemise tulemusena tekiks Eesti Telekomil üks strateegiline omanik, mis aitaks kiiremini rakendada uusi tehnoloogiaid. Praegu võib esineda olukordi, kus suuromanikud ei taha kõige uuemaid tehnoloogilisi lahendusi siia tuua, sest koduturul ollakse konkurendid.

Danili sõnul on Sonera ja Telia ühinemine Telekomi jaoks parem variant kui varem välja käidud võimalus, et üks suuromanikest müüb oma osaluse teisele. Kui Sonera osaluse ostaks Telia, siis oleks võib-olla olnud Telekomis fikseeritud telefoni arengu eelistus ning mobiilside jääks tahaplaanile. Ühinemise korral seda ei juhtuks, rääkis Danil.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing