Börsiülevaade: suured turud puhkavad, ülejäänud turgudel suunatu liikumine

28. mai 2001, 09:55

Kuna Suurbritannias ja USA-s on aktsiaturud täna pühade tõttu suletud, valitseb lahti olevatel Euroopa aktsiaturgudel suunatu liikumine.

Eelmise nädala lõpus USA-s avalikuks tehtud esimese kvartali majanduskasvuks kujunes turgude prognoosile veidi alla jääv 1,3% ning Greenspan manitses kiiresti tõustavate aktsiaturgude taustal taas investoreid, et suureks rõõmuks pole põhjust.

Samuti ootaks Tallinna turult vaikset ja tasakaalukat kauplemist ning kõlakas selle kohta, et Eesti Telekomi üks omanike Telia tahab liita endaga Telekomi teise omaniku Sonera, ei tohiks meie telekomiaktsiale eriti mõju avaldada.
Sonera ise oli kella 9:45 tõusnud Soome börsil vaid 5,9%, 11,44 euroni.

Reedel jäi aktiivsus Tallinna börsil mõnevõrra madalamaks, kuid mitte nii madalaks, et see oleks takistanud aktsiatel ülespoole rühkimist.

Hansapanga <GR#EE.HP> aktsia liikus kohalike maaklerite sõnul kohalike investorite ostusurve mõjul päevaga 1,8% plussi, sulgudes reedel juba 158,75 kroonil ehk uuel rekordtasemel pärast 1998. aasta jaanuari.

Turul levivad spekulatsioonid, et Hansapanga aktsiat ostetakse läheneva SEB ja Swedbanka juhatuste koosoleku tõttu, kus võidakse paika panna see, kumb Eesti pankadest SEB ja Swedbanka ühinemisel müüki pannakse.

Eesti Telekomi <GR#EE.ETL> aktsia, mis viimase seitsme nädalaga on üles lennanud juba 36%, lasi reedel endast veidi õhku välja, sulgudes 0,6% 87,50 kroonini.

Samas andisid viimased neli päeva veel dividendiõigusi kandva aktsiaga tehtud tehingud üle 10 mln reedest börsikäibest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing