Libakirurg Leonid Tarkovski jätkab lõikusi

28. mai 2001, 08:36

Litsentsita plastikakirurgi Leonid Tarkovski ja erakliiniku Forniks vastu pole sotsiaalministeeriumil rohtu. Mehel polevat Eestis elamise lubagi, ent ometi lõikab siin inimesi, kirjutab SL Õhtuleht.

Forniksi erakliinikul pole plastilise kirurgia litsentsi. Ometi lõikab nina-kurgu-kõrvaarst Leonid Tarkovski seal naiserindu ja kohendab büste.

Sotsiaalministeeriumi litsentsiosakonna juhataja Evi Lindmäe sõnul algavad probleemid sellest, et Tarkovski ei valda eesti keelt. Kodakondsus- ja migratsiooniameti andmetel on Tarkovskil siiski olemas nii elamis- kui ka tööluba. Mil moel riigikeelt mitteoskav arst selle sai, on mõistatus.

Ministeeriumi võimetust Tarkovskiga midagi ette võtta tunnistab ka sotsiaalministeeriumi tervishoiuosakonna juhataja Sven Kruup. 'Kui väga norida, siis võib isand Tarkovski paberitega olla probleeme, kuid samasuguseid probleeme on meil veel sadade tohtritega,' ütleb ta.

Kruup arvab, et Eesti ilukirurgide vaenu Tarkovski vastu on põhjustanud piiratud turg ja raha. 'Käib karm turujagamine - kes kelle tisse paikab, klientide ülelöömine, raha jagamine... Aktsepteeritud ilukirurge on ainult viis-kuus ja nende omavaheline suhe pole päris siiras. Tarkovski kõige kurjemad konkurendid on tunnistanud, et Tarkovski on üks Eesti ilukirurgia isasid ja paljuski on just temast esteetiline kirurgia Eestis alguse saanud,' räägib Kruup.

Kruubi sõnul tegutseb Eestis palju tohtreid, kel pole õiget kutsetunnistust. 'On mitu vanema põlve väljapaistvat kirurgi ja sisearsti, kes on praeguste arstide õpetajad, kuid kes omal ajal ei saanud korralikku kutsetunnistust.'
Peatselt valmiv uus seadus lubab näiteks neurokirurgile, kes sai arstiks ajal, kui seda paberit üldse ei tuntud, omistada kvalifikatsiooni. 'Kõik praegused poollegaalsed tegevused muutuvad seaduslikuks või lõpetatakse,' kinnitab Kruup uut seadust kommenteerides.

Eestis on 900 arsti, kes on saanud hariduse väljaspool Eestit ja praktiseerivad siin näiteks Venemaa või mõne arengumaa meditsiinikooli paberitega.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing