Valitsus pakub Paidele loomsete jäätmete tehast

28. mai 2001, 08:16

Valitsus pakub Paidele loomsete jäätmete käitlemise tehast, kuhu toodaks kõikjalt Eestist kokku surnud loomad ja liha töötlemise jäägid. Tehas annab linnale kuni 40 töökohta, kirjutab Postimees.

<pilt#IvariPadar.jpg#Minister Padar soovitab Paidesse uut tehast#150#161#0>Maavanem Theo Aasale pakkus tehase ehitamise välja põllumajandusminister Ivari Padar. Paide linnavolikogu esimees Andres Taimla ütles, et tehas ei tekita mingit reostust, loomade jäänuste põletamisel tekkiv gaas püütakse kinni.

Tehase asukohaks pakub maavanem Aasa krunti Paide Türi-poolses servas. Volikogu esimees Taimla ütles Kuma raadiole, et see võimaldab ehitada lõpuni ringtee Särevere silla juurest Mündi teele. Teise variandina pakkus Paide linnapea Tõnis Kõiv välja asukoha linna Mäo-poolsel piiril.

Andres Taimla sõnul tahab valitsus, et tehas hakkaks tööle järgmise aasta lõpus, sest ehitamine on Euroopa Liidu üks nõudmine liitumisläbirääkimiste keskkonnapeatüki sulgemiseks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing