Cardo Remmel sai oma tahtmise

29. mai 2001, 00:00

Valitsus otsustas eile lükata poole aasta võrra edasi import- ja Eestis toodetud õlle aktsiiside võrdsustamise, mis pidi toimuma 1. juulil. Saku õlletehase juhi Cardo Remmeli sõnul on ka teistes riikides sellised kaitsemehhanismid. Õlle importijad pole aga rahul. Sinebrychoff Eesti ASi direktor Randor Tamm ütles, et valitsuse otsus tuli ootamatult -1995 vastuvõetud seadus ütleb, et aktsiisid võrdsustuvad 1. juulist ja lõpetatakse ära soomlaste-rootslaste toodetava Saku õlle eelisolukord Eestis.

Hetkeseis: aktsiisid siiski võrdustati, aga kui üks eelis kadus, leidus teine - piirati alkoholi sissetoomist Eestisse. Kui soomlane läheb Eestist õlle- ja viinakoormatega ka siis, kui ta on siin vaid ööpäeva veetnud, siis eestlane võib välismaalt kaasa tuua kõige rohkem kaks liitrit õlut vm lahjat alkohoolset jooki või liitri kangemat kraami.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:33
    Otsi:

    Ava täpsem otsing