Kas dollar peagi 19 krooni tasemel?

Tõnis Oja 30. mai 2001, 00:00

Viimase üheksa kauplemispäeva jooksul on euro kurss langenud juba kaheksal. Eilse languse peapõhjus oli maikuu tarbijahinnaindeks Itaalias, mis oli 2,9 protsenti. Kokku on Euroopa ühisraha sel kuul nõrgenenud dollari suhtes juba 3,9 protsenti.

?Ebameeldivate üllatuste kombinatsioon nii inflatsiooni kui ka majanduskasvu osas on eurole nagu mürgikokteil,? lausus uudisteagentuurile Bloomberg investeerimispanga Lehman Brothers peaanalüütik Russell Jones. Tema sõnul võib euro kurss lähinädalatel langeda 26. oktoobri rekordmadalale tasemele 0,8231 dollarini. See tähendaks dollari kursi tõusu 19 kroonini.

Julius Baer?i panga peaanalüütiku David Durranti sõnul vangub usaldus euro vastu selle pärast, et Euroopa Keskpank ei suuda ohjata inflatsiooni. Keskpanga tegevuse peaeesmärk on aga hindade stabiilsuse tagamine.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing