Pensionireform viiakse ellu

30. mai 2001, 13:23

Peaminister Mart Laari, rahandusminister Siim Kallase ja sotsiaalminister Eiki Nestori eestvõttel täna toimunud kogumispensioni-alasel ümarlaua nõupidamisel otsustati kogumispensioni reform ellu viia.

Ümarlaual arutati kogu Eesti sotsiaalkindlustuse süsteemi oluliselt muutvat seaduseelnõu. Sellega seatakse uutele alustele erapensionifondide tegevus.

Ümarlauast osavõtnud toetasid kogumispensioni reformi ja pidasid vajalikuks see ellu viia. Leiti, et mõned üksikud eriarvamused leiavad lahenduse rakendusaktides.

Nõupidamisest kokkuvõtet tehes avaldas peaminister lootust, et korralikult ettevalmistatud ja kaua koostatud seaduseelnõu jõuab Riigikogu vastu võtta veel enne suvepuhkusele minekut.

Sama arvamust jagasid ka Riigikogu rahanduskomisjoni esimees Kalle Jürgenson ja sotsiaalkomisjoni esimees Toomas Vilosius. Kogumispensioni reformi pooldasid nõupidamisel ka Kindlustusseltside Liidu esindajad, kes varem eelnõu kritiseerisid.

Kohal olnud olid üksmeeles selleski, et kogumispensioni-alast selgitustööd inimestele tuleb teha ühiselt.

Kohtumisest võtsid lisaks eelpool mainitutele osa veel Eesti Ametiühingute Keskliidu sotsiaalsekretär Harri Taliga, TALO peasekretär Ago Tuuling, Eesti Tööandjate ja Tööstuse Keskliidu tegevdirektor Henn Pärn, Eesti Kindlustusseltside Liidu esimees Taivo Saar, Sampo juhatuse esimees Härmo Värk. Hansapanka esindas Andres Liinat, Hansapanga pensionifondi Mihkel Õim, Ühispanka Jürgen Lamp ja Ühispanga pensionifondi Loit Linnupõld. Supremast oli kohal Veikko Maripuu ja Tallinna Väärtpaberibörsi esindasid kohtumisel Kert Tiivas ning Jaanus Erlemann.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing