Margus Fingile läheb ka Raeköök

31. mai 2001, 12:19

Mõni nädal tagasi Tallinna linnalt 11 mln kr eest Raeköögi restorani müügikonkursi võitnud riiulifirma OÜ Escado Grupp juhatuse liikmeks on saanud Victor Prihodko, kes on kinnisvaraärimees Margus Fingi äripartner.

Linnavalitsuses müügikonkurssi korraldanud Udo Klopets ütles, et aega 11 miljonit maksta on Raeköögi ostjal 15. juunini, kuid ilmselt sõlmitakse tehing juba järgmisel nädalal.

Krediidiinfo põhjal on üleeile saanud riiulifirma Escado Grupp juhatuse liikmeks Victor Prihodko. Varem esindasid Escado Gruppi kolm ärikonsultanti, kellest üks, Leonid Agejev ei varjanud, et tegelik omanik on keegi muu.
48aastane Prihodko ja Margus Fink on mõlemad ASi V.A.O. Invest juhatuse liikmed, kus Margus ja Eve Fingil on eelmise aasta lõpust ka 50%line osalus. Selle ettevõttega on seotud ka Vene ärimees Valeri Burdeinõi.

V.A.O. Invest on asutatud ASi Lasnamäe-S poolt, mis on ostnud kas oma nimel või omanike muude ettevõtete kaudu viimastel aastatel Tallinna linnas (kinnis)vara kümnete miljonite kroonide eest nii linnalt kui eraettevõtetelt. Ka Raeköök ei ole sellele seltskonnale võõras, rendile on võetud Raeköögi tualettruumid.

Eelmise aasta lõpus ostis Lasnamäe-S linnalt endise polikliinikuhoone keskturu naabruses (tehing 2,2 mln kr), samuti ostis Lasnamäe-Siga seotud ringkond poole Linnahalli sadamast 251 000 kr eest, Priisle turu 13 mln kr eest, Punase t kaupluse 1,8 mln kr eest, kaupluse Kannikese Tallinna kesklinnas jne.

Margus Fink ei soovinud öelda, kes on Raeköögi tegelik ostja. Linnavalitsuses ajab Raeköögi ostja nimel asju üks advokaat Aivar Pilve advokaadibüroost, kes linnavalitsuse ametniku Udo Klopetsi sõnul ei ole aga Margus Fink. Ka Fink ise kinnitas, et asju ajab tema kolleeg, kuid nime ei öelnud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing