Soome börs on huvitatud koostööst Riia ja Vilniusega

31. mai 2001, 10:08

Pärast 60% Tallinna börsi aktsiate ostu oleks laienemine teistesse Balti riikidesse loogiline jätk Hex kontserni strateegiale, ütles kontserni juht Jukka Ruuska ajalehele Taloussanomat, ennustades Balti kapitaliturgudele lähiaastatel mitmekordset kasvu.

?Nüüd kus koostööplaanid Tallinnaga on selgunud, on meil ressursse läbirääkimisteks Riia ja Vilniusega,? ütles Ruuska.

Esmaspäeval teatasid Riia ja Vilniuse börs, et loobuvad kõrgete kulude tõttu koostööplaanidest Põhjala börsialliansiga Norex. Selle asemel huvituvad Riia ja Vilnius Tallinna börsiga sarnasest koostööst Soome Hexiga. Potentsiaalsete partneritena on nimetatud ka Euronexti, Deutsche Börset ja Londoni börsi.

Riia börsi välissuhete spetsialisti Inese Purgaile sõnul on börs eelkõige huvitatud välispartneri osalusega koostööst, millega kaasneb ka vajalik oskusteave.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing