Dollari kurss kerkis üle 18,50 krooni

Tõnis Oja 01. juuni 2001, 00:00

Euro kurss langes eile kuue kuu madalaimale tasemele 0,8442 dollarini, mis teeb USD kursiks 18,53 krooni. Eesti Pank fikseeris dollari ametlikuks kursiks 18,42515 krooni, mis on 83 senti kõrgem kui 30. aprilli dollari ametlik kurss. Kuna kuu viimase päeva keskpanga kursse kasutatakse tollivormistusel terve järgmise kuu jooksul, tähendab see seda, et kaupade importimisel tuleb juunis käibemaksu maksta imporditava kauba hinna iga dollari kohta 83 senti rohkem kui mais.

Euro kursi järsu languse uue laine põhjustas Euroopa Keskpanga president Wim Duisenberg, kes vihjas Viinis toimunud pressikonverentsil, et keskpangal pole kavas Euroopa ühisraha toetada. Presidendi sõnul ei pööra keskpank euro kursile tähelepanu, see hajutas viimastel päevadel üles kerkinud kartuse, et ühisraha kurssi võidakse toetada interventsiooniga. Seega on tee langusele valla.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing