Hansapank tegi jõukatele soodsama eluasemelaenu

ÄP Online 01. juuni 2001, 00:00

Uus kodulaenuvõimalus on mõeldud kõrgelt hinnatud piirkonnas oleva, väga heas seisukorras kinnisvara ostmiseks, kinnitas pank. Laenu intressimäär on Euribor + 3,5% ehk ligi 8% aastas.

Hansapanga eralaenutoodete arendusosakonna juhataja Kersti Arro sõnul saab laenuvõtja ise valida, millal ta osa laenusummat tagastab. Ta tõi näite, et miljoni krooni laenamisel kümneks aastaks oleks 8protsendise intressimäära korral igakuine tagasimakse tavalise kodulaenu puhul üle 12 000 krooni. Makse väheneb aga 9400 kroonile, kui jätta laenuperioodi lõpuks pool laenusummast üles.

Laenu võttes lepib klient pangaga kokku, kui suurt osa laenust hakkab ta kohe tagasi maksma ning kui suur summa jääb laenutähtajaks üles. Kuni 15aastase kodulaenu puhul võib perioodi lõpuks jääda laenujäägiks kuni pool laenu tagatisvara praegusest turuväärtusest, üle 15aastase laenu puhul kuni kolmandik tagatisvara praegusest turuväärtusest. Laenuperioodi jooksul saab klient soovi korral igal ajal tagasi maksta ka summa või osa sellest, mis esialgu jäeti perioodi lõppu. Laenusumma ennetähtaegse tagastamise tasu pank selle eest ei võta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing