Ülo Toomsalu • 31. mai 2001 kell 6:22

Madonna nõudis Tallinna-tuleku eest 36 miljonit

Madonna läheb pärast kaheksa-aastast pausi maailmaturneele, ent keeldub laulmast nii Eestis kui ka kogu Skandinaavias, kirjutab SL Õhtuleht.

?Kaalusime tõsiselt Madonna Tallinna toomist, kuid staari see kahjuks ei huvitanud,? tunnistab muusikaärimees Peeter Rebane.

?Madonna on pereema ja tal pole aega ega tahtmist enam nii palju kontserte anda, kui ta seda varem tegi,? on muusika-ärimehe Peeter Rebase arvates põhjus, miks staar loobus esinemistest nii Skandinaavias kui ka Eestis.

SL Õhtulehe andmetel on Madonna honorar ühe kontserti eest 1,5-2 miljonit dollarit ehk umbes 27-36 miljonit krooni. ?Madonnast enam kallimat artisti maailmas ei ole,? ütleb Peeter Rebane, kes on alates möödunud suvest, kui kuulis, et staar läheb tänavu maailmatuurile, üritanud teda Eestisse meelitada.

USAs maksab online-müügipunktis www.ticketcity.com kõige odavam pilet Madonna kontserdile 4500 krooni. New Yorgis Madison Square Gardenis, kus Madonna esineb 26. juulil, maksab pilet 6300 krooni (istekoht asub lae all). Kallim pilet on esimesed 15 rida lava ees, sealt saab Madonnat nautida 35 100 krooni eest.

?Selline piletihind on juba täiesti ebanormaalne,? ütleb Rebane ja toob näiteks suvel Eestis esineva Elton Johni, kelle kontserdile pääses USAs 630 krooniga.

Rebase sõnul oleks Madonna Eesti-kontserdi toimumisel maksnud pilet umbes 1000 krooni. ?Piletihinda Eesti publiku jaoks ei saa palju kallimaks teha, sest rahval pole lihtsalt raha. Usun, et Madonna on üks väheseid artiste, keda tuleks vaatama terve lauluväljaku täis rahvast - 70 000 inimest. Ka siis oleks see olnud äriliselt piiri peal projekt,? ütleb Rebane.

Hetkel kuum