Megakäive ja vaikselt tõusev turg

Raivo Sormunen 01. juuni 2001, 00:00

Suur investorite huvi viimast päeva dividendiõigusliku Eesti Telekomi aktsia vastu kergitas aktsia päevakäibe eile 94 mln kroonini, mis on selle väärtpaberi suurim käive pärast aktsia noteerimisjärgset tormilist 1999. aasta veebruari.

Terve päeva kolmapäevasest sulgemishinnast kõrgemal tiirelnud aktsia tõusis päeva lõpuks 0,3%, sulgudes 83 kroonil.

Ülejäänud turu kanda jäi eile vaid 12 mln krooni, kuid see tõstis Tallinna börsi sünnipäeval väärtpaberituru päevakäibe ülitugeva 106 mln kroonini, mis on tugevaim tulemus pärast eelmise aasta 14. septembrit, kui SE-Banken alustas börsilt Eesti Ühispanga aktsiate kokkuostmist.

Tugev käive muutis optimistlikuks ka kogu ülejäänud turu.

Kuigi maaklerite sõnul oli Hansapanga aktsia väikeinvestorite müügiorbiidis, viis 9 mln kroonine käive Hansapanga aktsia päeva lõpuks üle 160 krooni joone. Aktsia sulgus 160,50 kroonil ehk ligi protsent üleeilsest tasemest kõrgemal.

Hansapanga aktsia tõus oli huvitav ka sellegipoolest, et eile avalikustatud SEB ja Swedbanka juhtide ühinemismemorandumis ei mainitud Hansa- ja Ühispanga müümisest sõnagi.

Igatahes 160kroonine vastupanutase sai aktsial ületatud.

Üleeile oma kehvadest esimese kvartali tulemustest teatanud Saku Õlletehase aktsia liikus eile sarnaselt kolmapäevaga 59 ja 60 krooni vahepeal, sulgudes madalamas ääres ehk eilsega võrreldes 1,7% miinuses.

Ettevõtte kehvadele majandustulemustele reageerisid kiiresti nii Suprema kui ka Trigon, kes alandasid ettevõte aktsia aastalõpu hinnasihte vastavalt 65 ja 60 kroonini.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing