Töötuskindlustuse 0,5% on laest võetud

01. juuni 2001, 00:00

Riigikogu kinnitas töötuskindlustuse maksemääraks tööandjale 0,5 protsenti palgafondist. Südant valutatakse niisuguste juhtumite vältimiseks, kui ettevõte pankrotistub ja töötuks jäänuile pole millestki isegi lõpparvet välja maksta.

Uus koormis hakkab tooma töötuskassasse 180 miljonit krooni aastas. Isegi kõige suurema pankrotilaine järgi arvutades oleks ühiselt ümberjagatav töötusraha 100 miljonit krooni aastas. Seega tuleb kelneri-kliendi nuputamisülesannetele omaselt küsida: kuhu 80 miljonit krooni? Kas see ei jäänud seekord mitte avalikule teenindajale, riigile? Teiseks, pankrottide solidaarselt kinnimaksmine on sügavalt nivelleeriv tegevus, soss-sepluse toetamine edukuse arvel.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing