Iiri jalgpallimeeskond ja fännid saabuvad Tallinna viie lennukiga

01. juuni 2001, 15:38

Esmaspäeval saabuvad Tallinna Iiri jalgpallimeeskond koos neid saatvate fännidega, kes tulevad siia ühtekokku viie lennukiga. Suurim lennuk, millega iirlased Tallinna lendavad, on Boeing 747.

Kõige suurem lennuk, millega iiri fännid Tallinna lendavad, on ligi 500 reisijat mahutav Boeing 747-tüüpi lennuk. Viimati maandus maailma suurim reisilennuk Boeing 747 Tallinnas eelmisel aastal Hiina parlamenditegelaste Eesti visiidi ajal. Reisilennuki Boeing 747-400 maksimaalne tõusukaal on 363 tonni. Lennuki pikkus on 70,7 meetrit ja tiibade laius ehk siruulatus 64,4 meetrit.

Teine viiest iirlasi teenindavast lennukist on samuti küllaltki harva Tallinnas maanduv lennuk Lockheed L-1011, mis kaalub üle 200 tonni ja võtab pardale 360 reisijat.

Iiri rahvusmeeskonna ja fännide Tallinna saabumist korraldavad reisibürood
rentisid kokku viis lennukit, neist kaks kuuluvad Iiri rahvuslikule lennufirmale Aer Rianta, kaks Finnairile ja üks firmale Air Atlanta Icelandic. Iiri reisikorraldajate esialgsel hinnangul võib Iiri rahvusmeeskonna ja Eesti koondise mängu tulla Tallinna vaatama ca 4000 inimest, neist t?arterlendudega saabub ligi 1200 inimest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing