1. juuni 2001 kell 14:35

Eesti sulges esimese Balti riigina keskkonnapeatüki

Täna lõppesid Brüsselis Eesti ja Euroopa Liidu (EL) vahelised keskkonnapeatükki puudutvad läbirääkimised peatüki sulgemisega. Eesti on esimene riik Baltimaades ja Sloveenia järel teine Kesk- ja Ida-Euroopas, kes on suutnud EL-iga kokku leppida keskkonnaalased üleminekutingimused.

Keskkonnaminister Heiki Kranichi kinnitusel suutis Eesti kaitsta oma taotlusi kõikide läbirääkimistel käsitletud direktiivide rakendamisel kohaldatavate üleminekuperioodide osas, samuti on üleminekutähtajad pikimad, mida seni ükski kanditaatriik saavutanud või eeldatavasti saavutab. Eeldades, et ka ilma EL-i pürgimata peab Eesti tegema ponnistusi elukeskkonna paremaks muutmisel olnuks meil üksi oma jõududega hakkama saamine rahaliselt väga raske.

Hetkel kuum