Raamat jagab kõneosavuse tarkust

ÄP 04. juuni 2001, 00:00

Järjekordne Eesti Korteriühistute Liidu (EKÜL) üllitatud raamat pakub ühistujuhtidele ja liikmetele senini ilmunud seadustekogumike kõrvale ka mõnevõrra kergemat lugemist. Psühholoogiaprofessor Anti Kidroni kogumik ?Kuidas luua ja hoida häid suhteid?? õpetab sajal leheküljel häid tavasid ja kombeid kaaskodanikega ladusaks suhtlemiseks, mis kokkuvõttes peaks kogu ühistu tegevuse senisest ladusamini tööle panema.

?Püüame selle raamatuga aidata eelkõige kortermajades elavates inimestes tekitada oma kodu tunnet ja võita nn probleemipimedust,? iseloomustas EKÜLi käsiraamatute toimetaja Kaie Külasepp vastse raamatu väljaandmise eesmärki. ?Sageli tuntakse, et midagi on õhus, kuid probleem jääb suhtlemise puudulikkuse tõttu vinduma ja selle juurteni ei jõutagi. Anti Kidroni raamat püüab inimesi üksteisele lähendada, neid avatumaks ja suhtlemisaltimateks muuta.?

Teoses on välja toodud üldised käitumisprobleemid, iseloomustatakse erinevaid, sh ka raskeid inimtüüpe ning õpetatakse, kuidas eelkõige viimastega toime tulla ja sel moel ladusamalt tekkinud arusaamatusi klaarida.

Enne raamatu kirjutamist viidi Tallinna ja Kuressaare korteriühistutes läbi kaks küsitluste seeriat, et saada aimu päevaprobleemidest. Selgus, et meie inimesed on siiski veel küllaltki kaugel pingevabast ja avatud suhtlemisviisist ehk sotsiaalsest vilumusest, nagu teose autor seda nimetab. Heade suhete hoidmise ja leidmise oskuse õpetamisele see raamat peamiselt keskendubki. Ja usutavasti ei jookse selle lugemine mööda külge maha kellelgi meist, sest suhtlemisest ei pääse ju keegi.

Raamat ?Kuidas luua ja hoida häid suhteid?? ilmub tiraa?iga 1500 eksemplari, teos maksab jaemüügis 100 krooni, EKÜLi liikmed saavad selle poole odavama hinnaga. Raamat on saadaval EKÜLi büroodes, raamatukauplustes ja suuremates raamatukogudes üle vabariigi. Lähemalt võib teose kohta küsida EKÜLi telefonil 6275 745 või e-posti aadressil raamatud@ekyl.ee

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:35

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing