Börsiülevaade: suur osa Euroopast peab pühasid, aktsiaturgudel vaikne

04. juuni 2001, 09:55

Eelmise nädalal kergelt optimistlikud sulgunud USA turud on aidanud positiivselt avaneda neil vähestel Euroopa turgudel, mis täna pühade tõttu suletud ei ole. Samas tõotab tulla kauplemine Euroopa börsidel aga rahulik ning ilma suurte muutusteta.

Neljapäeval megasuure käibega hiilanud Eesti Telekomi <GR#EE.ETL> aktsia ei vedanud alt ka reedel. Ligi 77 mln krooni suuruse päevakäibe kõrval jäid ülejäänud aktsiate tehtud tehingud praktiliselt märkamatuteks.

Kuna möödunud reedel kaotasid Telekomi aktsiad 5,5 krooni suuruse dividendiõiguse, langes telekomi aktsia päevaga ligi 10%, 75 krooni tasemeni.
Seda oli veidi rohkem kui dividendimakse võrra.

Trigon Markets`i maakler Kaur Elviste ütles uudisteagentuur Reutersile, et Telekomi aktsia on viimase pooleteise kuuga liikunud kiiremini üles kui teised Ida-Euroopa telekomid. Seetõttu on aktsia muutunud võrreldes teistega liiga kalliks ja fondide juhid vahetavad Eesti Telekomi aktsiaid odavamate analoogide vastu välja.

Ülejäänud börsi aktsiatega kaubeldi reedel suhteliselt passiivselt. Suuresti võis see olla tingitud sellest, et investorite jõud on pärast möödunud nädalate pidevalt kasvava aktiivsusust lihtsalt raugenud.

Hansapanga <GR#EE.HP> aktsia püsis väikse käibele vaatamata üllatavalt tugevalt oma positsioonil, sulgudes 160 krooni piiril ehk 0,3% miinuses.
Samas aktsia hinnanoteeringud tegelikult tõusid ning ostuäär kerkis 160 kroonini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing