Kredex pakub maist ettevõtetele lisatagatisi

04. juuni 2001, 09:59

Hansapanga ärikliendid saavad alates maist taotleda laenule lisagarantiid Krediidi ja Ekspordi Garanteerimise Sihtasutuselt Kredex, teatas Hansapank.

Mai alguses allkirjastasid Hansapank ning Kredex koostöölepingu, mille kohaselt võtab Krediidi ja Ekspordi Garanteerimise Sihtasutus kohustuse garanteerida osaliselt panga äriklientide uusi laene.

Hansapanga äripanganduse divisjoni direktori Alo Lillepea sõnul on mitmed äriprojektid jäänud panga poolt senini rahastamata, kuna laenutaotlejal ei ole esitada piisavalt tagatisi või tema omakapitali tase on tagasihoidlik. Samas on olnud tegemist äriliselt tugevate projektidega, s.t. rahavoog, partnerid on olnud korralikud.

Mai teisel nädalal sõlmitud kokkulepe võimaldab laenu saanud ettevõtte võlakohustust panga ees garanteerida täiendavalt ka Kredex"il. 'Tänu lisatagatisele ei küsi pank hea äriidee puhul ettevõtja käest tavapärases mahus tagatisi', lubab Lillepea.

Lillepea sõnul eelistab Kredex garanteerida eelkõige neid laenusid, mille sihtotstarve on ettevõtte laiendamine, uue ettevõtte või tegevussuuna alustamine või käibevahendite täiendamine. Maksimaalselt võib Kredex garanteerida kuni 75% laenu põhisummast. Ühele ettevõttele võimaldatav maksimaalne garantii on 7 miljonit krooni.

Laenu saajaks võib olla Eestis elav füüsilisest isikust ettevõtja või ettevõte, kus on vähem kui 250 töötajat ja mille aastakäive ei ületa 625 miljonit krooni. 'Seega on garantiivõimalus avatud enamikele Eesti ettevõtetele, Kredexi näol on tegemist oluliselt laiemale sihtrühmale garantiisid pakkuva sihtasutusega, kui seni eksisteerivad', täheldas äripanganduse juht.

Laenutaotlusi võtab vastu Hansapank ja analüüsib laenutaotleja maksevõimet. Kui laenu taotlev ettevõte vastab tingimustele, esitab pank kliendi soovil taotluse sihtasutusele ettevõtja laenu garanteerimiseks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing