Odav Monastõrskaja Izba kaob poodidest

04. juuni 2001, 08:20

Uus alkoholiseadus kergitab kauplustes ülipopulaarse veini Monastõrskaja Izba hinda ja lõpetab ülihea äri kaupmeestel, kes odava veini nime all madalakvaliteedilist kääritatud veinijooki - piketti müüvad, kirjutab SL Õhtuleht.

Eesti uude alkoholiregistrisse on pikettide nime all kantud terve rida firmade Elrain, Lukeren ja Reanex Kaubandus poolt sisseveetavaid alkohoolseid jooke. Levinuim piketi kaubamärk on igasuguste nimekujudega ja seitsme erineva veinitehase poolt toodetav Monastõrskaja Izba.

Reanex Kaubanduse mõnede pudelite etikettidele on siiski märgitud, et tegu on piketiga. Bulgaaria veinitehase Black Sea Gold Pomoriiska Izba ja Manastirska Izba nime all müüdavate jookide pudelisiltidel pole aga ei ole sõnagagi mainitud, et tegu pole veiniga.

Pikett valmib madala kvaliteediga viinamarjadest tehtud meskile kääritamisel ohtralt vett lisades.

?Uus alkoholiseadus keelustab piketi müügi Eestis,? ütleb majandusministeeriumi talitusejuhataja ja uue alkoholiseaduse eelnõu üks autoreid Eero Kosk. Selle kaubamärgiga tähistatud joogid jäävad müügile edasi, kuid tarbijale tuleb pudelisildil lahti seletada, millega tegu - kas viinamarja- või puuvilja-marjaveiniga (Euroopa Liidus peetakse veiniks vaid viinamarjadest valmistatud jooki).

Piketi (piquette) jaemüük on Euroopa Liidu liikmesriikides keelatud. Eestis aga müüakse piketti veini pähe igas kaupluses, sest äriliselt on selle veinijoogi sissevedamine kaupmeestele kasulik.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing