Aktiivsus kergitas aktsiaturgu

Raivo Sormunen 06. juuni 2001, 00:00

Eile oli Tallinna börsil silmnähtavalt tunda investorite aktiivsuse kasvu. Positiivse alatooniga kauplemispäeval aitasid turule tulnud väikeinvestorid tõsta börsitehingute arvu päeva lõpuks ligi kahesajani.

Investorite huvi koondus konkurentsitult jällegi börsiliidrite Hansapanga ja Eesti Telekomi aktsiale. Hansapanga aktsia vastu oli mõne aja tunda huvi ka Soome lahe põhjakaldal.

Hansapanga aktsia ronis päevaga üles protsendi, sulgudes 162,50 kroonil ehk taas kõrgeimal tasemel pärast 1998. aasta jaanuari. Päevasiselt käis aktsia isegi 163,50 krooni joonel ning maaklerite sõnul tundub investorite huvi aktsia vastu taas tugev olevat.

Hansapanga aktsia tõusu puhul väärib märkimist see, et üle pika aja on aktsiahinna kiire tõus ületanud turgude poolt ette seatud lootusi aktsiahinnasihtide näol.

Veel paar kuud tagasi prognoositi, et kui panga aktsia suveks 160 kroonini jõuab, on väga hea. Nüüd on see tase juba ületatud. Võib arvata, et see on pannud börsi poole kiikama ka neid, kellele pole börs juba mõnda aega korda läinud.

Hansapanga pragune turuhind pole kaugel ka 185 kroonist, mida on analüütikud keskmiselt prognoosinud aktsia aastalõpu hinnasihiks.

Eesti Telekomi aktsia tegi eile tagasi esmaspäevalt käest antud kroonid, tõustes päevaga 2% ning sulgudes 75,25 kroonil. Veidi võib Eesti Telekomi aktsiale head mõju avaldada paari nädala tagune ettevõte otsus osta aasta jooksul tagasi kuni 5% oma aktsiatest.

Vaikusest hoolimata on ka välisturud optimistlikud. See hoiab tugeva ka kohaliku aktsiaturu.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:36
    Otsi:

    Ava täpsem otsing