Eurot ei toetanud ka USA kehvad näitajad

Tõnis Oja 06. juuni 2001, 00:00

Euro kurss langes eile hommikul, kui kauplemine toimus Aasia turgudel, uuele kuue kuu madalaimale tasemele 0,8422 dollarini, mis teeb USD kursiks 18,58 krooni. Eesti Pank fikseeris dollari ametlikuks kursiks 18,46 krooni. Hiljem Euroopa ühisraha veidi tugevnes, kuid ei suutnud kerkida rohkem kui 0,8505 dollarini, mis teeb USD kursiks 18,40 krooni.

Euro sai toetust oodatust nõrgematest majandusnäitajatest. Nimelt sooritas tööviljakus USAs esimeses kvartalis kaheksa aasta suurima languse. Suuremaks tõusuks Euroopa ühisrahal aga jõudu polnud. Nõudlus dollarite järele on suur, sest aktsiate hinnad Ühendriikide finantsturgudel liiguvad üles. Euroopa ühisrahale mõnesugust toetust pakkunud jutud keskpankade võimalikust interventsioonist on vähemalt ajutiselt vaibunud.

Suurbritannia nael langes eile kuue kuu madalaimale tasemele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:36
Otsi:

Ava täpsem otsing