Kasumihoiatuste asemel head uudised

Peeter Koppel 06. juuni 2001, 00:00

Ühendriikide aktsiaturgudel põhjustasid head uudised kahelt tehnoloogiaettevõttelt eile tehnoloogaktsiate ostulaine.

Programmeeritavaid mikro-kiipe tootev Xilinx teatas, et jääb oma käesoleva kvartali käibeprognoosile kindlaks ning ühtlasi on ettevõttele tehtud tellimuste tühistamiste arv hakanud vähenema. Teine positiivne üllataja oli telekommunikatsioonitarkvara tootev Comverse Technology, kes teatas oma esimese majanduskvartali kasumi 40protsendilisest kasvust, ületades sellega analüütikute ootusi.

Investeerimispank Goldman Sachs kinnitas Comverse 43sendilise kvartalikasumi tõttu oma tugevat ostusoovitust Comverse?i aktsiale. Eelmisel aastal oli Comverse samal perioodil suutnud teenida 32 senti aktsia kohta.

End kasumihoiatusteks häälestanud turgudele mõjusid sedavõrd üllatuslikud uudised stabiliseerumisest igati positiivselt ning Nasdaqi üldindeks liikus tund pärast kauplemise algust kahe protsendiga plusspoolel.

Kahele heale ettevõttetasandi uudisele oli aga vastu panna ka kaks negatiivset makrotasandi uudist. Nimelt langesid tellimused tehastele USA valitsuse andmetel aprillis oodatust rohkem ehk 3 protsenti. Lisaks kahanes ka tööviljakus esimeses kvartalis aasta baasile viiduna 1,2 protsenti. Tegemist on esimese langusega viimase kuue aasta jooksul.

Samas kasvasid tööjõukulud ühiku kohta aasta baasile viiduna 6,3 protsenti, mis on suurim tõus 10 aasta jooksul ning võib viidata varitsevale inflatsiooniohule.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:36
    Otsi:

    Ava täpsem otsing