Mobiilne mööbel vallutab ka koosolekute ruumid

Heli Lehtsaar 06. juuni 2001, 00:00

Kõik nõupidamiste ruumid ei pea ka olema ehitusliku seinaga piiratud, vaid ümbritsetud kergvaheseinte või ilupuudega. ASi Intera sisustuskonsultant Janne Mikkiver leiab, et avabüroos võiks olla pisike nõupidamiste ruum, mis on mõeldud umbes 4?6 inimesele privaatsemateks vestlusteks. Suurema arvu koosolekuliste jaoks saab kappide või vaheseintega eraldada osa kontorist ja spetsiaalset ruumi pole vajagi.

Janne Mikkiver pakub välja, et ühe nõupidamiste koha võiks sisustada püstijalalaudadega. ?Püstijalanõupidamise võlu on selles, et inimesed on üldjuhul püsti seistes aktiivsemalt meelestatud ja julgevad ka rohkem sõna võtta,? leiab Mikkiver.

Põldme Arhitektuuri OÜ sisearhitekt Ilona Põldme räägib, et nõupidamiste toa asukoht teiste ruumide suhtes sõltub ka kindlasti sellest, kui suure ruumiga on tegemist. ?Kui firmas on suur nõupidamiste ruum, siis on parem, kui ta ei ole otseselt seotud ühegi töökabinetiga, vaid on avatud kas koridori või fuajeesse. Sellisel juhul on ka sekretäril mugavam külalisi teenindada. Väiksem, esinduslikum ruum võib olla seotud näiteks juhtkonna tööruumidega,? jagab Põldme soovitusi.

Erinevad mööblimüüjad arvavad, et nõupidamiste ruumi mööbel võiks olla kergesti teisaldatav, kuigi ka suured kandilised või ovaalsed koosolekulauad pole kuhugi kadunud. Margit Hansen Tarmekost sõnab, et tavaliselt koosneb koosolekuruumi mööbel detailidest, mida on võimalik kergesti lahti võtta ja moodustada kas töölaud teise kabinetti või hoopis suupistetelaud külaliste vastuvõtuks.

Ilona Põldme lisab, et uuemates büroomööbli sarjades on ka nõupidamislaudadele toodud arvutikaabli juhtmete läbiviigud, et koosoleku käigus oleks mugav kasutada sülearvutit.

Lisaks laudadele-toolidele läheb nõupidamiste ruumis vaja ka erinevaid kapikesi, tahvleid, kappi või riiulit televiisori ja videomaki jaoks jmt.

Materjalidest soovitavad mööblimüüjad eelistada naturaalse puiduspooniga kaetud või peitsitud lauaplaate ja kõrge seljatoe ning korraliku kangaga kaetud toole.

Valgustus peab Ilona Põldme sõnul olema nõupidamiste ruumis sama mis tööruumides ? 500 luksi tööpinna kohal. ?Esinduslikumates nõupidamisruumides võiks aga kindlasti kasutada ka lisavalgustust, kas siis seina- või põrandavalgustuse näol.?

?Sama on lugu nõupidamiste ruumi viimistlusega. Lihtsamad koosolekute ruumid ei pruugi erineda kabinettidest. Esinduslikumates aga võiks erinevalt tööruumidest sisse tuua efektsemaid värvipindu, panna põrandale näiteks vaipkate, kuid samas siiski hoida kogu büroo ühtset stiili,? soovitab Põldme.

Ta lisab, et ventilatsiooni projekteerimisel nõupidamiste ruumi peab kohe arvestama maksimaalse inimeste arvuga selles ruumis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:36

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing