Xilinx ja Lucent viisid USA aktsiaturud üles

06. juuni 2001, 09:04

USA aktsiaturud tõusid eile toetatuna tehnoloogiafirmade Lucent Technologies ja Xilinx positiivsetele ootustele.

Kiibitootja Xilinx <GR#US.XLNX> teatas, et tellimuste tühistamine ja edasilükkamine on hakanud vähenema vastandina teistele pooljuhitootjate projektsioonidele. Xilinx aktsia tõusis 9,67% 45,61 dollarile, tõmmates endaga kaasa ka teised pooljuhitootjad.

Ka telekommunikatsioonivarustuse tootja Lucent <GR#US.LU> üllitas optimistliku tulevikunägemuse, oodates kolmanda kvartali käibe tõusu võrreldes teise kvartaliga. Lucent aktsia tõusis 6,12% 8,49 dollarile.

'See turg on arvestanud halbade uudistega ning iga positiivne uudis toob kaasa turu positiivse reaktsiooni,' ütles investeerimispanga Salomon Smith Barney kauplemise ja jaemüügi juht Nick Angilleta. 'Turul on fookuse muutus, seda vähemalt lühiajaliselt. Fondid võtavad raha välja juhtaktsiatest ning paiskavad raha tagasi tehnoloogiaaktsiatesse.'

Nasdaq <GR#US.^IXIC> tõusis eile 3,61% 2234 punktile. Dow jonesi tööstuslik keskmine <GR#US.^DJI> kerkis 1,03% 11 176 punktile veetuna IBM <GR#US.IBM>
ja Microsofti <GR#US.MSFT> poolt.

Investeerimispank JP Morgan <GR#US.JPM> teatas raportis klientidele, et biotehnoloogiasektor on teistest kasvusektoritest atraktiivsem seoses müügi järsu kasvuga ja kõrgete kasumimarginaaliga. Aktsiaturg ei lasknud reaktsiooni kaua oodata. Affymetrix <GR#US.AFFX> tõusis 12% 50,42 dollarile ning Protein Design Labs <GR#US.PDLI> 9,35% 90,39 dollarile.

Reutersi põhjal

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing