Mis tõukaks turud liikvele?

Peeter Koppel 07. juuni 2001, 00:00

Ühendriikide aktsiaturud võtsid eilse kauplemispäeva alguses mõttepausi, üritades välja mõelda, mis võiks olla turgudele suuna andvaks uudiseks.

Ühest küljest on palju räägitud võimalikust kasumihoiatuste perioodist, mis kohe peaks tõsisema hoo sisse saama. Teisest küljest on mitu tehnoloogiasektori ettevõtet julgenud rääkida oma olukorra paranemisest.

Eile teatas tarkvaratootja Citrix, et ootab teises kvartalis analüütikute ootustest paremaid majandustulemusi. Vastupidiselt sektori suhtes valitsevatele ootustele teatas oodatavast käibekasvust ka Inteli järel USA suuruselt teine mikrokiipide tootja AMD.

Inteli aktsia liikus kauplemispäeva alguses aga 2 protsendiga miinusesse. Languse põhjustasid turuosalised, kelle arvates võib ettevõtte täna antav hinnang käesoleva kvartali tulemustele osutuda oodatust nigelamaks.

Paremini läks aga esmatarbekaupade tootjal Procter & Gamble, kelle aktsia sai investeerimispangalt Lehman Brothers ostusoovituse, viidates sellele, et 15. juunil teatab ettevõte tõenäoliselt, et teises kvartalis on läheb neil oodatust paremini.

Helsingi ja Stockholmi börsil on domineerivaks emotsiooniks muutumas ettevaatlikkus, mis hoidis põhjanaabrite börsi eile paigal ning lükkas rootslaste aktsiaturu kergelt miinusesse.

Turuosaliste entusiasmi pärsib esiteks teadmatus, et mis hakkab üle Atlandi asuvatel aktsiaturgudel edasi toimuma, teine kauplemisaktiivsust pärssiv tegur on lähenev suvepuhkuste periood.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing