Hansapank toetab jätkuvalt Arunas ?ik?ta tegevust

Inno Tähismaa 08. juuni 2001, 16:30

Hansapanga Grupi siseaudit kontrollis üle ja leidis, et Leedu Hansabankase juht Arunas ?ik?ta pole teadlikult rikkunud rahapesu tõkestavat seadust, kommenteeris eilset ?ik?tat süüdi mõistvat kohtuotsust Hansapanga juht Indrek Neivelt.?

Neivelt ütles, et seetõttu pole põhjust taandada ?ik?tat Leedu hoiupanga juhi kohalt.

?Tegemist oli arvutiveaga,? tõi Neivelt välja põhjuse, miks Hansapank jättis nii tänavu veebruaris kui möödunud aasta oktoobris teatamata Leedu maksupolitseile suure summa sularaha väljavõtmisest. Neivelti sõnul saadab programm tehingute kohta automaatseid teateid ja osa neist jäid vea tõttu saatmata. Viga tuli välja tema sõnul tänu sellele, et maksupolitsei hakkas asja vastu huvi tundma. ?Muidu poleks avastanud,? tunnistas ta.

Neivelt ütles, et kui üldse, siis saab süüdistada Leedu Hansabankase töötajaid. Samas lisas ta, et kedagi karistada ei saa, kuna tahtlikku tegevust polnud.

Neivelt ütles, et kuigi Eests töötab sama süsteem, pole siin Hansapangal selliseid sekeldusi olnud. Ta ei soovinud kommenteerida, kas see tähendab, et Leedu maksupolitsei töötab paremini kui Eesti oma.

Vilniuse 2. ringkonnakohus mõistis eile süüdi Leedu Hansabankase endise juhi Arunas ?ik?ta, kuna pank ei teatanud maksupolitseile ette nähtud 7 päeva jooksul, et kaks Vene kodanikku võtsid pangast sularahas välja suure summa raha. Kohus tegi ?ik?tale juba teise hoiatuse, maksupolitsei pidas sellist karistut liiga leebeks ja otsustas asja edasi kaevata. Ühtlasi jätkab maksupolitsei ansmete kogumist Hansapanga tegevuse kohta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing