IBM tegi mikrokiipide alal revolutsioonilise läbimurde

Peeter Koppel 08. juuni 2001, 15:06

Arvutitootja IBMi teadlased on välja töötanud meetodi, mis võimaldab toota kolmandiku võrra kiiremaid mikrokiipe, teatab CNNfn.

IBM on välja töötanud meetodi, kuidas mikrokiipide peamist materjali räni venitada sedasi, et see toob endaga kaasa räni läbivate elektronide voo kiirenemise. Venitatud räni kasutades läbivad elektronid räni 70 protsenti kiiremini, mis võimaldab toota kuni 35 protsenti kiiremaid mikrokiipe. Samas ei nõua kiiremate kiipide tootmine kiibil olevate transistorite suuruse vähendamist.

IBM planeerib tutvustada oma läbimurred 13. juunil Jaapanis Kyotos peetud seminaril. IBMi esindaja sõnul jõuavad esimesed uuel tehnoloogial baseeruvad tooted tarbijateni 2003. aastal. See annab ettevõttele teiste sama ala tegijate suhtes kuni kaheaastase edumaa.

IBMi aktsia sulgus New Yorgi börsil eile 0,21 protsenti madalamal 117,25 dollaril.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing