Jürgenson: tulumaks peaks vähenema 1% võrra

08. juuni 2001, 10:29

Maksuseaduste muutmise toetaja Kalle Jürgensoni sõnul võiks 2003. aasta jaanuarist vähendada üksikisiku tulumaksu ühe protsendipunkti võrra 25%ni.

'Siiamaani riik tõstis tulumaksuvaba miinimumi ja kohaliku eelarvete laekumised vähenesid, aga nüüd võiks tekitada kaks tulumaksu, kus on riigi tulumaks 11 protsenti ja kohalik tulumaks 15 protsenti. Ja kumbki annab oma poolest soodustusi nii palju kui tahab,' selgitas Jürgenson.

'2003. aasta jaanuarist võiks anda omavalitsustele õiguse seda tulumaksu kuni 2% tõsta, kui nad seda ise tahavad. Aga selleks, et asi tasakaalus oleks, võiks üle minna 15 protsendi pealt 14 peale ehk siis riigi tulumaksu vähendada protsendi võrra,' selgitas Jürgenson.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing