Ligi: tulumaksu jagamine kulukas

08. juuni 2001, 15:32

Reformierakondlasest Jürgen Ligi sõnul pole Rahvaliidu ettepanek tulumaks jagada riiklikuks ja kohalikuks siiski läbinisti vale, kuid praktiliselt väga keeruline läbi viia ning ka kulukas.

?Iseenesest on Rahvaliidu algatusel oma ratsionaalne iva, et riigi poolt tehtud tulumaksu alandused, tulumaksumiinimumi tõusud, et need ei läheks omavalitsuste arvelt, et riik siis oma osast teeks soodustusi, ?sõnas Ligi. ?See on aga praktiliselt väga keeruline, sest riik on siiski üks tervik, seadusi tehakse siiski keskvõimu poolt ja seetõttu poleks tulumaksumiinimumi liikumine ilmselt jõukohane. Jagamine ise on juba ses mõttes jabur, et see tekitab ainult tehnilisi probleeme juurde. Praktiliselt nagunii toimub jagamine.?

Praegu laekub 26protsendilisest üksikisiku tulumaksust 56 protsenti kohalikele omavalitsustele ning ülejäänud riigile.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing